Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова інформація

28 квітня 2016, 09:00
164
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Робоча група експертів під керівництвом Міністерства фінансів спільно з ДФС, Нацбанком та Мінекономрозвитку підготувала пакет законодавчих ініціатив зі спрощення процедури обміну податковими даними щодо фіскального статусу суб'єктів господарювання.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується скасувати:

- засвідчення довідки про проведення декларування валютних цінностей, доходів і майна, що належать резиденту України і знаходяться за її межами;

- видачу довідки про відсутність заборгованості за платежами перед бюджетом (у разі здійснення виплат за зовнішньоекономічними контрактами в гривні);

- довідку про взяття на облік платника податків за формою № 4-ОПП;

- витяг з реєстру платників податку на додану вартість за формою № 2-ВР;

- повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску за формою № 2-ЄСВ;

- повідомлення про взяття на облік за основним місцем обліку за формою № 16-ОПП;

- довідку про курси валют (зобов'язати судові та правоохоронні органи, міністерства і відомства, пенсійні фонди самостійно користуватися джерелами офіційного інтернет-ресурсу НБУ для отримання актуальних валютних курсів).

Крім того, заплановано забезпечити видачу за місцем звернення довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи), а також про підтвердження статусу податкового резидента України.

Пропонується скасувати в паперовому вигляді довідку-розрахунок на виплату заробітної плати та довідку про видачу коштів для виплати зарплати без перевірки сум сплати єдиного внеску.

Заплановано забезпечити видачу шляхом залучення інформації з офіційного порталу ДФС довідки про відсутність заборгованості за платежами до бюджету, контрольованими органами Державної фіскальної служби.

Також передбачається створити нову форму № 1-ОПП для усіх суб'єктів господарювання (крім тих, які не вносяться до ЄДР) з призначення/зміни бухгалтера; удосконалити та привести у відповідність до діючих норм форму № 1-ПДВ.

ПРОТЕ:

В основному скасовуються ті довідки, які дублюють інформацію, що зберігається в електронному вигляді. Отже, про спрощення звітності в цілому не йдеться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини