Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ для аграріїв

18 квітня 2016, 09:02
218
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Учасники Комітету підприємців АПК при ТПП України наголошують на необхідності збереження до 2018 року спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв. Цей крок унеможливить спекуляції навколо механізму адміністрування цього податку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Голова Комітету АПК Олег Юхновський висловлює стурбованість ситуацією, що склалася в галузі сільського господарства: «реалізація прийнятих Верховною Радою змін до податкового законодавства не сприяла вирішенню проблем і через відсутність механізму, який би влаштовував аграрний сектор, викликала масове невдоволення фермерів аж до акцій протесту».

Він зауважує, що запропоноване МФВ повне скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв у першу чергу матиме негативний вплив на розвиток малого та середнього агробізнесу, неминуче призведе до негативних соціально-економічних наслідків як для виробників, так і загалом для села. Сьогодні спеціальний режим оподаткування ПДВ фактично є єдиною задовільною формою державної підтримки підприємств, які безпосередньо виробляють сільськогосподарську продукцію.

На засіданні Комітету прийнято рішення про створення робочої групи для розробки нової моделі оподаткування для АПК. Її основним завданням стане напрацювання змін до Податкового кодексу, зокрема:

- внесення змін до ПК про застосування спрощеної системи оподаткування для малих і середніх господарств, в яких чисельність працюючих не перевищує 250 осіб, а обсяг валового доходу за рік не перевищує 100 мільйонів гривень;

- вилучення з механізму спецрежиму ПДВ операцій з обробки та переробки сільськогосподарської сировини на давальницьких умовах;

- поширення дії спецрежиму на підприємців, які займаються діяльністю у сільському, лісовому господарстві та рибальством;

- звільнення до 31 грудня 2017 року від оподаткування ПДВ операцій з вивезення в митному режимі експорту зернових і технічних культур;

- вдосконалення функціонування системи електронного адміністрування ПДВ з урахуванням дії спеціального режиму оподаткування для сільськогосподарських виробників.

ПРОТЕ:

Як неважко побачити, запропоновані зміни спрямовані передусім на задоволення потреб середніх сільськогосподарських підприємств.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини