Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли запрацює автоматична система перевірки електронних декларацій?

7 серпня 2018, 14:45
254
0
Реклама

НАЗК у співпраці із Програмою розвитку ООН в Україні уклало угоду з чергового доопрацювання програмного забезпечення системи логічного та арифметичного контролю декларацій. Зміни стосуються проблем взаємодії бази даних НАЗК з іншими реєстрами.

Впровадження і функціонування згаданої системи передбачає автоматизований обмін інформацією між Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та іншими державними реєстрами і базами даних. Наразі укладено протоколи автоматизованого обміну з Пенсійним фондом, Укртрансбезпекою та НКЦПФР, здійснюється погодження відповідних протоколів з Мінюстом, МВС, ДФС, Держгеокадастром та Держприкордонслужбою.

Логічний та арифметичний контроль містить дві складові: контроль відомостей у поданих деклараціях та їх відповідність інформації, що містяться у базах даних держорганів.

Функціонування системи регламентується Порядком проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженим рішенням НАЗК від 13.02.17 №201/30069.

Очікується, що програмне забезпечення після доопрацювання Національне агентство отримає вже до кінця серпня цього року.

Нагадаємо, що 19 липня експерти Реанімаційного пакету реформ і громадської організації StateWatch повідомили, що за період 2015-2016 рр. НАЗК перевірило лише 331 декларацію з близько 1,1 млн поданих. А в лютому йшлося про те, що НАЗК не може запустити автоматичну перевірку електронних декларацій через невідповідність розробленого фахівцями ПРООН модуля автоматичної перевірки логічного і арифметичного контролю стандартам захисту інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини