Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля деревиною

6 квітня 2016, 09:03
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державне агентство лісових ресурсів має намір з 1 липня впровадити єдину систему електронного обліку деревини для постійних лісокористувачів з метою зниження ризику підробки документів під час реалізації лісозаготівельної продукції. Про це повідомила перший заступник глави Держлісагентства Христина Юшкевич.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На думку чиновника, впровадження єдиної системи обліку деревини зробить неможливою підробку документів. При цьому Юшкевич зазначила, що підприємства Держлісагентства реалізують усю деревину за спеціальною товарно-транспортною накладною, а інші лісокористувачі - за накладними старого зразка. Держлісагентство пропонує впровадити єдину форму товарно-транспортної накладної, яка буде пов'язана з електронним обліком, бухгалтерською системою та сертифікатом походження лісоматеріалів.

«Якщо вся ця система запрацює, то ми зможемо мінімізувати тіньовий обіг деревини. Якщо його не буде, то і не буде можливості незаконно реалізовувати деревину», - додала замглави Держлісагентства.

За словами Юшкевич, Держлісагентство також розробило прозорий порядок продажу деревини, який враховує інтереси вітчизняних підприємств з обробки лісоматеріалів та знижує можливість незаконного продажу цієї продукції.

ПРОТЕ:

Вартість нової системи для користувачів озвучено не було.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини