Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сімейні фермерські господарства

1 квітня 2016, 09:02
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховною Радою 31 березня ухвалено Закон щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств (законопроект № 1599).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Встановлено, що сімейне фермерське господарство без статусу юрособи організовується ФОП самостійно або спільно з членами його сім'ї на основі договору про створення сімейного фермерського господарства. Такий договір укладається членами однієї сім'ї в письмовій формі та підлягає нотаріальному посвідченню.

Головою сімейного фермерського господарства без статусу юрособи є член сім'ї, зареєстрований як ФОП і визначений договором про створення сімейного фермерського господарства.

Від імені сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи має право виступати голова цього господарства або уповноважений ним один з членів господарства.

Фермерське господарство підлягає держреєстрації в порядку, встановленому для держреєстрації юросіб/ФОП, за умови набуття громадянином України або декількома громадянами України, які виявили бажання створити фермерське господарство, права власності або користування земельною ділянкою.

ПРОТЕ:

Залучення сімейним фермерським господарством інших громадян може здійснюватися виключно для виконання сезонних та окремих робіт, що безпосередньо пов'язані з діяльністю господарства та потребують спеціальних знань або навичок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини