Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РИНОК БУДМАТЕРІАЛІВ

25 березня 2016, 09:04
212
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На засіданні Кабінету Міністрів схвалений та готується до внесення на розгляд Верховної Ради законопроект «Про основні вимоги до будівель і споруд, а також умови розміщення на ринку будівельних виробів, гармонізованих з нормами законодавства Європейського Союзу», розроблений Мінрегіоном.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ прибирає виконавчі органи влади з процесу ухвалення рішень - обробку та видачу технічних свідоцтв здійснюватимуть професійні організації.


Узгодження ЦОВВ буде виключено з процедури отримання технічного свідоцтва, що дозволить спростити низку процедур та створити систему, яка працює в усіх європейських країнах.

Основні завдання законопроекту - забезпечення безпеки будівель та споруд, створення умов для добросовісної конкуренції на ринку будівельних виробів, підвищення ефективності заходів державного ринкового нагляду, перехід на декларативний принцип оцінки відповідності будівельних виробів, сприяння зняттю технічних бар'єрів в торгівлі.

Це буде реалізовано, зокрема, через законодавче встановлення основних вимог до будівель та споруд, механізмів визначення технічних показників істотних характеристик будівельних виробів за відсутності національних стандартів визначення схем оцінки стабільності їх технічних показників, а також через розподіл функцій учасників ринку.


Крім того, прийняття цього законопроекту сприятиме захисту інтересів споживачів та виробників продукції будівельного призначення, а також підвищенню конкурентоспроможності національних виробників на європейському ринку.

ПРОТЕ:

Найважливіше значення матиме те, як визначатимуться організації, які мають право на видачу технічних свідоцтв.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини