Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВОДІЙСЬКІ ПОСВІДЧЕННЯ

22 березня 2016, 09:00
306
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Уряд постановою від 16 березня 2016 року № 184 затвердив Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін посвідчень водія.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, Україною виконано необхідні внутрішньодержавні процедури набрання чинності Угоди, підписаної в Римі 19 листопада 2015 року. Раніше про виконання внутрішньодержавних процедур повідомила Італія.

Положення Угоди регулюють між сторонами питання взаємного визнання та обміну водійських посвідчень громадян України та Італії, що проживають на території держави іншої сторони, без іспитів при обміні водійських посвідчень іншої держави. Це допоможе уникнути фінансових витрат на проведення таких іспитів.

Відповідно до положень Угоди власник українського водійського посвідчення може здійснити його обмін без складання теоретичних та практичних іспитів, якщо його місце проживання зареєстроване в Італії менше ніж 4 роки на момент подання заявки на обмін.

ПРОТЕ:

Угода набере чинності через 60 днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення сторін про виконання ними внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини