Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗВІТНІСТЬ ДО НБУ

22 березня 2016, 09:01
187
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Правила організації статистичної звітності, що подається до Національного банку, оновлені постановою від 1 березня 2016 року № 129, набрали чинності 21 березня. Документ визначає перелік, зразки форм статистичної звітності та порядок їх заповнення, періодичність їх складання, строки і способи подання даних до Нацбанку, а також осіб, які мають право підписувати відповідні форми звітності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Отримані дані використовуються для складання грошово-кредитної та фінансової статистики, статистики платіжного балансу, міжнародної інвестиційної позиції, зовнішнього боргу, банківської статистичної інформації та для забезпечення виконання Нацбанком регулятивних і спостережних функцій.

Для складання Національним банком грошово-кредитної та фінансової статистики, банківської статистичної інформації використовуються дані форм статистичної звітності банків, небанківських фінансових установ - резидентів, які є платіжними організаціями та/або членами/учасниками платіжних систем, інших фінансових установ, національного оператора поштового зв'язку.

Для складання Нацбанком статистики платіжного балансу, міжнародної інвестиційної позиції, зовнішнього боргу використовуються дані форм статистичної звітності банків, які здійснюють операції з нерезидентами від власного імені і за дорученням клієнтів, небанківських фінансових установ - резидентів, які є платіжними організаціями та/або членами/учасниками платіжних систем, а також дані форм статистичної звітності суб'єктів господарювання.

Форми статистичної звітності складаються з урахуванням норм бухобліку, а також міжнародних стандартів зі складання Нацбанком грошово-кредитної та фінансової статистики, статистики платіжного балансу, міжнародної інвестиційної позиції, зовнішнього боргу, банківської статистичної інформації.

Департамент статистики та звітності після отримання пропозицій від підрозділів центрального апарату і відокремлених підрозділів Національного банку здійснює розробку нових та внесення змін до діючих форм статистичної звітності, а також надає інформацію до Департаменту інформаційних технологій для розробки відповідного програмного забезпечення або внесення змін до нього.

Департамент статистики та звітності 1 раз на півріччя здійснює перегляд переліку форм статистичної звітності, їх структури, порядку та періодичності складання, строків і способів подання до Національного банку.

ПРОТЕ:

Підрозділи центрального апарату і відокремлені підрозділи НБУ у разі потреби щорічно до 1 березня та 1 вересня подають до Департаменту статистики та звітності пропозиції про введення нових і внесення змін до діючих форм статистичної звітності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини