Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НЕ ОСКАРЖИЛИ ПОДАТКОВЕ РІШЕННЯ?

21 березня 2016, 09:03
139
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрав чинності наказ Мінфіну «Про затвердження Порядку скасування штрафних (фінансових) санкцій, нарахованих на суму податкового зобов'язання, яку платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Порядок визначає послідовність дій платників податків та контролюючих органів при скасуванні штрафних санкцій, нарахованих на суму визначеного контролюючим органом податкового зобов'язання, яку платник податків сплатив у встановлений строк, без оскарження.

Так, платник податків, який хоче скористатися таким правом, повинен:

1) сплатити штраф протягом 10 календарних днів після отримання податкового повідомлення-рішення. При цьому в платіжних документах обов'язково наводиться роз'яснювальна інформація про призначення платежу із зазначенням дати і номера відповідного акта перевірки та податкового повідомлення-рішення;

2) письмово повідомити про це контролюючий орган, який видав відповідне повідомлення-рішення, надавши копії платіжних документів, на підставі яких було сплачено податкове зобов'язання.

ПРОТЕ:

Нормы цього Порядку застосовуються тільки до тих платників податків, обсяг доходів та/або операцій яких за попередній (звітний) рік становить менше 20 млн грн та яким уперше протягом року контролюючий орган визначив суму податкового зобов'язання з одного й того самого податку або збору.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини