Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНОЗЕМНЕ ІНВЕСТУВАННЯ

16 березня 2016, 09:06
149
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк постановою від 11 березня 2016 року № 150 доповнив новою нормою Положення про порядок іноземного інвестування в Україну.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Встановлено, що центральні банки іноземних країн мають право проводити розрахунки з резидентами та іноземними інвесторами за операціями, пов'язаними зі здійсненням іноземних інвестицій в Україну та їх поверненням (у тому числі поверненням прибутків, доходів, інших коштів, одержаних від інвестиційної діяльності цих банків в Україні), безпосередньо через власні кореспондентські рахунки, відкриті в уповноважених банках, відповідно до положень нормативно-правового акта Національного банку, що регулює порядок відкриття та функціонування в уповноважених банках кореспондентських рахунків банків-нерезидентів. Використання центральними банками іноземних країн власних інвестиційних рахунків під час здійснення таких операцій не вимагається.

Також внесено зміни до Положення про відкриття та функціонування кореспондентських рахунків банків - резидентів та нерезидентів в іноземній валюті та кореспондентських рахунків банків-нерезидентів у гривнях.

Передбачено, що уповноважений банк має право за дорученням центрального банку іноземної країни купити на міжбанківському валютному ринку України іноземну валюту за гривні, розміщені на кореспондентському рахунку центрального банку та одержані таким банком за операціями з облігаціями внутрішньої держпозики України, на підставі документів, передбачених нормативно-правовим актом НБУ, що регулює порядок та умови торгівлі іноземною валютою, для відповідних операцій іноземних інвесторів.

ПРОТЕ:

Крім того, уточнюється, що уповноважений банк України, який відкриває кореспондентський рахунок в іноземній валюті в іншому уповноваженому банку України, зобов'язаний у день відкриття цього рахунка надіслати повідомлення про відкриття рахунка до контролюючого органу, в якому банк обліковується як платник податків. А уповноважений банк України, який закриває кореспондентський рахунок в іноземній валюті в банку-нерезиденті, в день отримання від банку-нерезидента підтвердження про закриття рахунка зобов'язаний надіслати повідомлення про закриття цього рахунка до контролюючого органу, в якому цей банк обліковується як платник податків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини