Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УСТАНОВА БІЗНЕС-ОМБУДСМЕНА

15 березня 2016, 09:06
221
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін схвалив законопроект «Про Установу бізнес-омбудсмена». Як повідомила під час засідання уряду заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, прийняти цей документ необхідно для дерегуляції бізнесу та співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Щоб бізнес-омбудсмен міг здійснювати свої повноваження та діяти в правовому полі, необхідно врегулювати його діяльність на рівні закону», - сказала Наталія Микольська та додала, що для регулювання діяльності бізнес-омбудсмена недостатньо постанови Кабміну.

За її словами, після прийняття та набрання чинності цим документом необхідно буде також провести вибори бізнес-омбудсмена - законопроект передбачає відповідну процедуру.

Документ визначає правові засади створення та організації діяльності Установи бізнес-омбудсмена, напрями її діяльності та принципи взаємодії з державою, підприємцями, держорганами і місцевою владою.

Передбачається, що Установа бізнес-омбудсмена буде незалежною від держорганів і місцевої влади, непідзвітною та непідконтрольною їм.

ПРОТЕ:

У зв'язку з цим цікаво, чи буде діяльність бізнес-омбудсмена будь-яким чином пов'язана з роботою аналогічних осіб при окремих органах влади (приміром ДФС).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини