Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ

14 березня 2016, 09:05
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба в листі № 541/10/10-36-17-01 роз'яснила нюанси оподаткування на нерухомість об'єкта незавершеного будівництва (не введеного в експлуатацію).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Після завершення будівництва, введення в експлуатацію і придбання права власності на окремий об'єкт нерухомого майна (житлової нерухомості) незалежно від кількості секцій групи житлових будинків, які визначено як об'єкт незавершеного будівництва, виникне обов'язок обчислити податок, подати декларацію до податкової та перерахувати податкове зобов'язання до бюджету.

Юридична особа - платник подає декларацію протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а для нового власника - починаючи з місяця, в якому виникло право власності.

ПРОТЕ:

До моменту введення в експлуатацію обов'язок сплати податку не виникає.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини