Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗВІТНІСТЬ ПЕРЕД НБУ

12 березня 2016, 09:01
208
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк постановою від 1 березня 2016 року № 129 оновив Правила організації статистичної звітності, що подається до Національного банку. Документ визначає перелік, зразки форм статистичної звітності та порядок їх заповнення, періодичність їх складання, строки та способи подання даних до Нацбанку, а також осіб, які мають право підписувати відповідні форми звітності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Отримані дані використовуються для складання грошово-кредитної та фінансової статистики, статистики платіжного балансу, міжнародної інвестиційної позиції, зовнішнього боргу, банківської статистичної інформації та для забезпечення виконання Нацбанком регулятивних і спостережних функцій.

Для складання Національним банком грошово-кредитної та фінансової статистики, банківської статистичної інформації використовуються дані форм статистичної звітності банків, небанківських фінансових установ - резидентів, які є платіжними організаціями і членами/учасниками платіжних систем, інших фінансових установ, національного оператора поштового зв'язку.

Для складання Нацбанком статистики платіжного балансу, міжнародної інвестиційної позиції, зовнішнього боргу використовуються дані форм статистичної звітності банків, які здійснюють операції з нерезидентами від власного імені та за дорученням клієнтів, небанківських фінансових установ - резидентів, які є платіжними організаціями та членами/учасниками платіжних систем, а також дані форм статистичної звітності суб'єктів господарювання.

Форми статистичної звітності складаються з урахуванням норм бухобліку, а також міжнародних стандартів щодо складання Нацбанком грошово-кредитної та фінансової статистики, статистики платіжного балансу, міжнародної інвестиційної позиції, зовнішнього боргу, банківської статистичної інформації.

Підрозділи центрального апарату та відокремлені підрозділи НБУ у разі потреби щороку до 1 березня і 1 вересня подають до Департаменту статистики та звітності пропозиції про введення нових та внесення змін до діючих форм статистичної звітності.

Департамент статистики та звітності після отримання пропозицій від підрозділів центрального апарату та відокремлених підрозділів Національного банку здійснює розробку нових і внесення змін до діючих форм статистичної звітності, а також надає інформацію до Департаменту інформаційних технологій для розробки відповідного програмного забезпечення або внесення змін до нього.

ПРОТЕ:

Департамент статистики та звітності 1 раз на півріччя здійснює перегляд переліку форм статистичної звітності, їх структури, порядку та періодичності складання, строків і способів подання до Національного банку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини