Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ШТРАФ

9 березня 2016, 09:03
928
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба роз'яснила, яка сума неоподатковуваного мінімуму використовується з метою обчислення граничної межі несплачених або несвоєчасно сплачених сум єдиного внеску для застосування адміністративного штрафу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Несплата або несвоєчасна сплата єдиного внеску, в т. ч. авансових платежів, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, ФОП або осіб, які забезпечують себе роботою самостійно:

  • несплата в сумі, що не перевищує 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нмдг), - від 40 до 80 нмдг. За повторне за рік вчинення таких дій - від 150 до 300 нмдг;

  • несплата в сумі більше 300 нмдг - від 80 до 120 нмдг. За повторне за рік вчинення таких дій - від 150 до 300 нмдг.

З метою обчислення граничної межі несплачених або несвоєчасно сплачених сум єдиного внеску, в т. ч. авансових платежів, у розмірі більше 300 нмдг використовується сума неоподатковуваного мінімуму, яка встановлена на рівні податкової соціальної пільги.

ПРОТЕ:

А от для обчислення розміру штрафу неоподатковуваний мінімум береться у розмірі 17 грн. Тобто розмір штрафу набагато менший, ніж несплачена сума.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини