Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОТИДІЯ ВІДМИВАННЮ ДОХОДІВ

1 березня 2016, 09:05
132
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Постановою від 11 лютого 2016 року № 103 Кабмін і Нацбанк затвердили план заходів на 2016 рік із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Планом передбачені вдосконалення законодавства у сфері запобігання та протидії відмиванню доходів, а також мінімізація ризиків відмивання доходів. Вирішено узагальнити інформацію про виявлені схеми легалізації доходів з урахуванням придбаного в 2015 році та I - III кварталах 2016 року досвіду компетентних органів іноземних держав, фінансових, контролюючих і правоохоронних органів України та довести таку інформацію до відома суб'єктів первинного фінмоніторингу шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу.

Також планується підвищити ефективність діяльності правоохоронних та інших держорганів. Зокрема, проводитимуться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на виявлення та припинення діяльності організованих груп або злочинних організацій, що здійснюють операції з легалізації доходів.

У планах удосконалення механізму регулювання і нагляду за суб'єктами первинного фінмоніторингу та підвищення кваліфікації фахівців з боротьби з легалізацією доходів.

А в ЗМІ висвітлюватимуть результати заходів, зроблених держорганами у сфері запобігання та протидії легалізації доходів.

ПРОТЕ:

Крім того, вирішено забезпечити участь України в міжнародних заходах із запобігання та протидії відмиванню доходів. Такі заходи здійснюються під егідою FATF, ЄС, Ради Європи, ОБСЄ, Світового банку, Міжнародного валютного фонду тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини