Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОРГАНІЧНЕ СІЛЬГОСПВИРОБНИЦТВО

4 лютого 2016, 09:03
155
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На думку Міністра агрополітики Олексія Павленка, чинний Закон «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини» належним чином не забезпечує розвитку органічного виробництва в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Тому Міністерство пропонує прийняти 2016 року нову редакцію Закону. Мінагрополітики розробило відповідний законопроект, залучивши для цього широке коло експертів та учасників ринку.

«Мета нової редакції Закону дуже проста - забезпечити повноцінний та ефективний розвиток органічного виробництва в країні», - підкреслив О. Павленко.


Міністерство запропонувало такі основні індикативні показники розвитку органічного виробництва до 2020 року:

- збільшення частки с/г угідь, сертифікованих відповідно до органічних стандартів, у 2017 році до 5%, у 2020 році - до 7%;

- збільшення кількості сертифікованих органічних товаровиробників, що займаються виробництвом молока, овочів, фруктів та лікарських рослин, до 2017 року не менше ніж у 3 рази, до 2020 року - в 10 разів;

- збільшення частки органічної продукції в 2017 році до 7%.

ПРОТЕ:

На сьогодні законопроект ще навіть не винесено на громадське обговорення. Тому спрогнозувати реальні строки його прийняття складно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини