Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕЗПОВОРОТНА ДОПОМОГА

28 січня 2016, 09:01
216
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 1311/10/28-10-06-11 ДФС роз'яснила аспекти обліку безповоротної фінансової допомоги з метою сплати податку на прибуток.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У бухобліку сума безповоротної фінансової допомоги, у тому числі наданої неприбутковій організації, відображається відповідно до положень бухобліку у складі витрат у періоді, коли такі витрати були понесені.

При визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток бухгалтерський фінансовий результат підлягає коригуванню на суму допомоги, яка перевищує 4% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року, у разі якщо така допомога надана неприбутковій організації.

ПРОТЕ:

Коригування не проводиться починаючи з 1 січня 2015 року щодо сум коштів або вартості спецзасобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів), техзасобів спостереження, лікарських засобів і медичних виробів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення, а також інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг згідно з переліком Кабміну, які добровільно перераховані для забезпечення АТО.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини