Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СФЕРА ОСВІТИ

26 січня 2016, 09:01
185
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів постановою від 30 грудня 2015 року № 1187 оновив ліцензійні умови провадження освітньої діяльності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом встановлюються єдині вимоги до провадження освітньої діяльності у сферах вищої освіти, професійно-технічної, загальної середньої, дошкільної освіти. Зокрема, у сфері вищої освіти - за певним рівнем вищої освіти за певною спеціальністю; у сфері професійно-технічної освіти - за певною професією, спеціальністю або класами класифікаційних угруповань (під час ліцензування професійно-технічного (курсового) навчання на виробництві); у сфері загальної середньої освіти - за певним освітнім рівнем; у сфері дошкільної освіти - за певним видом дошкільної освіти.

Також затверджено єдиний перелік документів, які подаються для отримання ліцензії, єдині форми заяв про видачу ліцензії для всіх суб'єктів провадження освітньої діяльності.

Крім того, встановлено, що:

- кадрові вимоги за тими спеціальностями, за якими на момент набрання чинності зазначеною постановою ВНЗ має чинну ліцензію, починають застосовуватися тільки з 1 вересня 2017 року. До цього викладацький склад повинен формуватися згідно з Ліцензійними умовами надання освітніх послуг у сфері вищої освіти, затвердженими наказом МОН від 24 грудня 2003 р. № 847;

- підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста здійснюється відповідно до вимог з підготовки здобувачів ступеня молодшого бакалавра, а фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста - відповідно до вимог із підготовки здобувачів ступеня магістра.

ПРОТЕ:

Для новостворених навчальних установ (або установ, які отримують нові ліцензії) нові вимоги почнуть діяти одразу після офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини