Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТР ФІНУСТАНОВ

22 січня 2016, 09:00
238
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку проінформувала громадськість про основні нововведення нової редакції Порядку формування та ведення державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів, затвердженої рішенням НКЦПФР від 3 грудня 2015 року № 2030. Документ набрав чинності 15 січня 2016 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, джерелом ведення реєстру стане ліцензійний реєстр профучасників фондового ринку та реєстр ІСІ. Включення, виключення та внесення змін до реєстру автоматично корелюватиметься з відповідними змінами, внесеними до ліцензійного реєстру та реєстру ІСІ.

Таким чином, профучасники фондового ринку автоматично, без подання будь-яких документів та заяв, включатимуться до реєстру після видачі відповідної ліцензії на провадження профдіяльності на фондовому ринку або включення до реєстру ІСІ.

У разі необхідності отримання інформації щодо перебування юрособи в реєстрі відповідна інформація надаватиметься на письмовий запит юридичної, фізичної особи або органу держвлади у зв'язку із здійсненням ним повноважень, визначених законодавством.

ПРОТЕ:

Усі документи, які видавалися учасникам фондового ринку з метою підтвердження статусу фінустанови до 15 січня, - свідоцтво про включення до реєстру та витяг з реєстру - скасовуються. Для отримання підтвердження необхідно звертатися до НКЦПФР за отриманням нового витягу з реєстру.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини