Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА

20 січня 2016, 09:01
197
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін постановою від 13 січня 2016 року № 9 виклав у новій редакції Порядок взаємодії центральних органів виконавчої влади та Національного банку щодо визнання вантажів (товарів), коштів, у тому числі в іноземній валюті, виконаних робіт, наданих послуг гуманітарною допомогою.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Мінсоцполітики протягом 5 робочих днів після надходження поданих заявниками документів про визнання вантажів (товарів), коштів, у тому числі в іноземній валюті, виконаних робіт, наданих послуг гуманітарною допомогою:

- обробляє їх і готує проект рішення та переліки вантажів, коштів тощо;

- надсилає проект рішення, переліки, а також документи в електронній формі центральним органам виконавчої влади та Нацбанку для обробки.

Центральні органи виконавчої влади та НБУ обробляють документи у визначений Міністерством строк, який не може перевищувати 3 робочих днів із моменту реєстрації проекту рішення.

Рішення приймається Мінсоцполітики з урахуванням пропозицій органів.

Державний санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, радіологічний та екологічний контроль товарів (предметів) гуманітарної допомоги, що ввозяться на митну територію України, здійснюється у встановленому законодавством порядку в першу чергу й безкоштовно. Загальний строк його проведення не може перевищувати 5 робочих днів, а в разі необхідності проведення лабораторних досліджень таких товарів (предметів) - 15 робочих днів.

ПРОТЕ:

Не варто забувати про те, що товари, визнані гуманітарною допомогою, можуть безперешкодно ввозитися й на окуповані території України.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини