Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

ВВЕЗЕННЯ ТОВАРІВ ІЗ РФ

19 січня 2016, 09:06
265
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Фіскальна служба розповіла про відповідальність за ввезення товарів, що походять з Російської Федерації, на митну територію України юридичними та фізичними особами, у т. ч. у митному режимі транзиту.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За перевезення через «зелений коридор» товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством, чи товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму, накладається штраф у розмірі 100 нмдг з їх конфіскацією.

Якщо перевезення відбувалося поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, то до порушників застосовується штраф у розмірі 100% вартості товарів з їх конфіскацією. Також конфіскуються й транспортні засоби, що перевозили товари поза митним контролем або в яких були спеціально виготовлені сховища.

У разі виявлення факту зберігання, перевезення, придбання чи використання товарів, транспортних засобів комерційного призначення, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, до правопорушників застосовується стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100% вартості цих товарів, транспортних засобів або їх конфіскації.

ПРОТЕ:

Таким чином, товари, внесені до переліку, не можуть перевозитися через територію України транзитом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини