Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ НА ЛІКИ

6 січня 2016, 09:06
249
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Постановою від 2 грудня 2015 року № 1153 Кабмін затвердив Порядок ввезення, постачання і цільового використання лікарських засобів, медичних виробів, що звільняються від ПДВ.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Підприємства, установи, організації, які планують ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту лікарських засобів, медичних виробів (далі - імпортери), подають до МОЗ не пізніше ніж протягом 10 робочих днів до дня ввезення на паперовому й електронному носії низку документів.

Протягом 5 робочих днів із дати отримання документів МОЗ видає імпортеру довідку, що підтверджує ввезення лікарських засобів, медичних виробів, або надсилає обґрунтовану відмову в письмовій формі.

Постачальник для підтвердження звільнення від ПДВ операцій із поставки лікарських засобів, медичних виробів на митну територію України, здійснених за угодами, не пізніше ніж протягом 5 робочих днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду, в якому проводилися такі операції, подає до МОЗ ще один пакет документів.

Протягом 5 робочих днів із дати отримання документів МОЗ видає довідку-підтвердження оплати лікарських засобів, медичних виробів на підставі угод (договорів) або надсилає обґрунтовану відмову в письмовій формі.

Постачальник подає довідку-підтвердження органу доходів і зборів, у якому перебуває на обліку як платник податків, не пізніше ніж через 10 робочих днів після настання останнього дня строку подання податкової декларації з ПДВ за відповідний звітний (податковий) період.

ПРОТЕ:

Як бачимо, процедура досить затягнута й вимагає багаторазового спілкування з чиновниками.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини