Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОРЕСПОНДЕНТСЬКІ РАХУНКИ

5 січня 2016, 09:00
392
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Правління Національного банку України постановою від 30 грудня 2015 року № 994 затвердило зміни до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Цим документом:

- спрощено порядок відкриття кореспондентських рахунків банків в НБУ: передбачено самостійне отримання Національним банком України відомостей про банк в електронній формі через офіційний веб-сайт Мін'юсту;

- визначено порядок списання в безспірному порядку заборгованості банку перед НБУ, основаної на здійсненому рефінансуванні, з кореспондентських рахунків банку-боржника, відкритих в інших банках України;

- виключено норми щодо ведення кореспондентських рахунків банків Головним управлінням Національного банку України по м. Києву та Київській області й функціонування автоматизованих робочих місць територіальних управлінь Національного банку України.

ПРОТЕ:

Це спрощення стосується лише банків. Тому хотілося б, аби хоча б частина нововведень (наприклад - самостійна перевірка відомостей з ЄДР) була впроваджена й у документи, які регулюють відносини «клієнт - банк».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини