Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ СТУПЕНЯ РИЗИКУ

31 грудня 2015, 09:01
259
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін постановою від 16.12.2015 № 1122 затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері виробництва та ремонту вогнепальної зброї невійськового призначення і боєприпасів до неї, холодної зброї, пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду, торгівлі вогнепальною зброєю невійськового призначення та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду; виробництва спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони та їх продажу, і визначається періодичність здійснення Міністерством внутрішніх справ планових заходів державного нагляду (контролю).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності в зазначеній сфері, є:

  • види діяльності (виробництво, ремонт, торгівля);

  • строк провадження діяльності;

  • дотримання вимог законодавства у сфері виробництва, ремонту, торгівлі зброєю, боєприпасами до неї, спеціальними засобами.

Відповідно до встановлених критеріїв суб'єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику: високого, середнього або незначного.

Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання здійснюються:

  • для суб'єктів із високим ступенем ризику - не частіше одного разу на рік;

  • для суб'єктів із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на 2 роки;

  • для суб'єктів із незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на 4 роки.

ПРОТЕ:

Перевірки з урахуванням нових критеріїв розпочнуться вже наступного року. Водночас слід пам'ятати, що згідно з п. 3 Прикінцевих положень Закону № 71-VIII у 2016 році продовжує діяти мораторій на перевірки, крім випадків, передбачених зазначеним Законом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини