Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АУДИТОРСЬКІ ПЕРЕВІРКИ БАНКІВ

18 грудня 2015, 09:03
149
0
Реклама

16 грудня 2015 року набрала чинності постанова Нацбанку від 14.12.2015 № 884, що вносить зміни до Положення про порядок ведення Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, змінами передбачено обов'язкове надання аудиторською фірмою для включення до згаданого Реєстру копій сертифікатів (посвідчень) не менш ніж двох працівників аудиторської фірми, які підтверджують їх кваліфікацію у сфері міжнародних стандартів фінансової звітності.

Також розширено перелік підстав для прийняття Нацбанком рішення про виключення аудиторської фірми з Реєстру. Цей перелік доповнено, зокрема, такими підставами:

- отримання інформації від Аудиторської палати або органів державної влади про порушення аудиторською фірмою вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів, що регулюють аудиторську діяльність;

- нездійснення аудиторською фірмою протягом останніх двох років аудиторських перевірок (аудиту) банків;

- наявність у Нацбанку підтверджених фактів, що свідчать про недотримання аудиторською фірмою спеціальних вимог, передбачених ст. 20 Закону «Про аудиторську діяльність».

Крім того, внесено зміни до Положення про порядок подання банками до Національного банку України звіту аудитора за результатами щорічної перевірки фінансової звітності.

ПРОТЕ:

Виходячи зі сказаного - можна очікувати, що НБУ найближчим часом перевірить усі аудиторські фірми, допущені до обслуговування банків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини