Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УНИКНЕННЯ ПОДВІЙНОГО ОПОДАТКУВАННЯ

2 грудня 2015, 09:04
195
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів схвалив проект Протоколу про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:


Про це йдеться в розпорядженні від 25 листопада № 1219-р, яким підписати цей Протокол уповноважено Міністра фінансів Наталію Яресько.


Як раніше повідомлялося, Міністерство фінансів України домовилося з Республікою Кіпр про підвищення ставок оподаткування окремих видів пасивних доходів:


- від оподаткування в Україні звільнятимуться лише доходи, отримані резидентом Кіпру від відчуження акцій та інших корпоративних прав, більше 50% вартості яких прямо або непрямо пов'язані з нерухомим майном, розташованим на території України (нині єдиною вимогою для звільнення від оподаткування доходів від відчуження майна резидентів Кіпру є розташування цього майна на території України);


- обов'язковою умовою для застосування 5% податку при виплаті дивідендів, окрім 20% володіння часткою компанії, є інвестування не менше 100 тис. євро до статутного капіталу української компанії (нині для того щоб мати право на 5% податку, можна відповідати тільки одній із цих умов);


- ставка податку при виплаті відсотків визначена сторонами переговорного процесу на рівні 5% (нині - 2%).

ПРОТЕ:

У разі підписання тексту нової Конвенції та її ратифікації Україною і Республікою Кіпр нові умови оподаткування пасивних доходів наберуть чинності, як це передбачено ст. 27 чинної Конвенції, не раніше 1 січня 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини