Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВТРАТА ДОКУМЕНТІВ

1 грудня 2015, 09:01
653
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС у листі від 20.11.2015 № 24797/6/99-99-22-04-02-15 розповіла про процес відновлення втрачених документів, що є предметом перевірки, про відносини з контрагентами.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, платникові податків необхідно письмово повідомити про втрату, пошкодження, дострокове знищення відповідних документів у 5-денний строк із дня такої події:
- контролюючий орган за місцем обліку,
- контролюючий орган, який здійснював митне оформлення відповідної митної декларації.

Відновити втрачені документи платник податків зобов'язаний протягом 90 календарних днів із дня, наступного за днем надходження повідомлення до контролюючого органу.

У разі зникнення або знищення первинних документів, облікових регістрів і звітів керівник підприємства повинен письмово повідомити про це правоохоронні органи, а також наказом призначити комісію для встановлення переліку відсутніх документів і розслідування причин їхнього зникнення чи знищення, запросити для участі в роботі комісії представників слідчих органів, охорони та державного пожежного нагляду.

Результати роботи комісії оформлюються актом, затвердженим керівником підприємства. Копію акта в 10-денний строк необхідно надіслати до органу ДФС.

ПРОТЕ:

У випадках, визначених пунктом 102.2 ПК, і без дотримання строку давності в 1095 днів для зберігання документів може бути нараховано грошове зобов'язання або розпочато провадження щодо стягнення податку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини