Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КЛЮЧОВІ ІНФРАСТРУКТУРНІ ПРОЕКТИ

23 листопада 2015, 09:01
119
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Міністерстві інфраструктури відбулася зустріч із представниками міжнародних організацій та інституцій, які активно долучаються до українських інфраструктурних проектів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На думку команди міністерства, залізниця - це сектор номер один, який потребує фінансування проектів та технічної допомоги з огляду на важливість галузі в транспортуванні вантажів та пасажирів. Залізничний транспорт тісно пов'язаний також із морськими портами. Поліпшення залізничного сполучення з портами та розвиток портової інфраструктури дозволить збільшити обсяги експорту ключових сільськогосподарських товарів та сировини, що є національним пріоритетом для України.

Наступний проект - щодо внутрішніх водних шляхів та модернізації шлюзів на Дніпрі. Він дозволить підвищити експортні можливості та зменшити навантаження на автомобільні шляхи. Разом з тим, розвиток дорожньої мережі також важливий, але розрахований на довгострокову перспективу й потребує не тільки фінансування, а й змін до законодавства, яке регулює приватизацію та концесію.

Ще один важливий проект - реформа в авіаційному секторі, яка дозволить управляти аеродромними комплексами відповідно до міжнародних стандартів.

«Звичайно, потреби інфраструктури є значними. Кожна галузь має свої конкретні потреби, що впливають на здатність країни до економічного та соціального розвитку. Це перша зустріч у такому форматі, але я сподіваюсь, що вони стануть регулярними. Наша мета - продемонструвати, над якими ключовими секторами ми працюємо, і обговорити варіанти залучення до інфраструктурних проектів фінансування від світових організацій, що зацікавлені в розвитку України», - наголосив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, виступаючи з вітальним словом перед учасниками.

ПРОТЕ:

Подібні заходи хоча й важливі, проте останнім часом здебільшого закінчуються лише протоколами про наміри та меморандумами про співпрацю. Утім, все ж таки сподіватимемось на появу інформації щодо реально профінансованих та реалізованих інфраструктурних проектів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини