Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВА ЛІБЕРАЛІЗАЦІЯ

20 листопада 2015, 09:02
143
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Триває експертне обговорення законопроекту № 3357 щодо податкової лібералізації.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроект запроваджує поняття індивідуальної діяльності як діяльності фізичної особи з продажу товарів на ринках, надання побутових послуг населенню, заняття традиційними промислами та ремеслами без реєстрації як підприємця.

Пропонується встановити базову ставку ПДВ на рівні 15% замість нинішніх 20% і скасувати таку підставу для анулювання реєстрації платника ПДВ, як наявність в ЄДРПОУ запису про його відсутність за місцезнаходженням.

Проектом Закону передбачено заборонити застосовувати спрощену систему ФОП, які мають господарські відносини з юридичними особами й одночасно перебувають із ними в трудових відносинах; продавцям, виробникам верхнього одягу зі шкіри та хутра; власникам готелів 3, 4, 5 зірок; суб'єктам ресторанного господарства, які виконують функції окремої структурної одиниці ресторану (кухні, бару тощо).

Автори пропонують встановити ставку ЄСВ на рівні 20%, що нараховуватиметься тільки роботодавцями з фонду оплати праці, і скасувати утримання ЄСВ із зарплати працівників.

ПРОТЕ:

Не варто забувати про те, що цей депутатський проект не підтримують представники Мінфіну і найближчим часом очікується внесення альтернативного проекту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини