Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДОВІДКИ-РАХУНКИ

20 листопада 2015, 09:00
198
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На засіданні Кабміну 18 листопада прийнято постанову про скасування використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Ми повністю зможемо перекроїти процедуру, щоб людина, яка прийде з покупцем і автомобілем, протягом 10 хвилин змогла оформити свої документи без будь-яких довідок-рахунків»,- зазначив на засіданні уряду Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який ініціював зміни.

Раніше на довідках-рахунках заробляли нечисті на руку співробітники ДАІ. Аваков розповів: «Ми саджали до в'язниці, звільняли весь особовий склад МРЕВ - не допомагало. Потрібні були тільки системні зміни порядку, і ось сьогодні - свято - все готово!»

За словами Міністра, тепер для реєстрації автомобіля на нового власника буде достатньо:

- підписати договір купівлі-продажу (дарування) продавцем і покупцем особисто в будь-якому сервісному центрі МВС у присутності адміністратора центру, пред'явивши документи, які посвідчують особу (до вартості послуги входять лише обов'язкові платежі, встановлені законом);

- нотаріально засвідчити договір купівлі-продажу й подати його до будь-якого сервісного центру (сплата обов'язкових платежів плюс послуги нотаріуса);

- для покупців нових автомобілів у салонах (у юрособи) - подати до сервісного центру договір, посвідчений печаткою продавця, та свої документи (сплата обов'язкових платежів).

ПРОТЕ:

Міністр внутрішніх справ висловив пропозицію про прийняття ВР законодавчих змін щодо подібної процедури для власників с/г техніки, проте для цього потрібна відповідна законодавча ініціатива.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини