Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТРУДОВІ КНИЖКИ

13 листопада 2015, 09:01
142
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін схвалив проект закону, який скасовує необхідність оформлення та ведення трудових книжок як свідоцтва трудового стажу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Трудові книжки як документи, що засвідчують попередню трудову діяльність, залишаться в людей. Вони зможуть і надалі використовувати їх для підтвердження трудового стажу», - сказав Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

З моменту набуття чинності цим Закону - 1 липня наступного року - інформація більше не дублюватиметься на папері й в електронній формі, а збиратиметься тільки в базі даних Пенсійного фонду.

З 2004 року нарахування пенсій здійснюється тільки на підставі даних Пенсійного фонду. У нього вже є відомості про те, коли, ким і де людина була прийнята та звільнена з роботи, а також якою на цих робочих місцях була її заробітна плата. Відповідно, після затвердження законопроекту база ПФУ лише доповниться графами, які містяться нині в трудовій книжці.

«Фактично ми переводимо трудові книжки в електронний вигляд. Там інформація не загубиться й не зникне. Будь-яка людина може замовити витяг із бази даних для своїх цілей; звернеться до Пенсійного фонду й отримає його безкоштовно», - завірив Айварас Абромавічус.

ПРОТЕ:

Не зовсім зрозуміло, чому таке нововведення не можна провести як одну з поправок до проекту Трудового кодексу, що розглядається парламентом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини