Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОРУПЦІЯ В СПОРТІ

4 листопада 2015, 09:01
491
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада 3 листопада прийняла Закон про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень (законопроект № 2243а).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Визначено основні принципи, заходи попередження та виявлення корупційних правопорушень у сфері спорту, встановлена відповідальність за такі правопорушення.

За протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань запроваджується кримінальна відповідальність. Покарання, залежно від конкретних обставин справи, варіюється від штрафу (200 - 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до позбавлення волі до 3-х років, із спеціальною конфіскацією.

У свою чергу, за порушення заборони розміщення ставок на спорт, пов'язаних із маніпулюванням офіційним спортивним змаганням, з отриманням за це неправомірної вигоди, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу (200 - 1000 неоподатковуваних мінімумів) і позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на 1 рік.

Прийняття таких змін повинне сприяти профілактиці та зниженню рівня корупції у сфері спорту, що призведе до чесних, видовищних змагань, а також до притягнення винних до відповідальності.

ПРОТЕ:

Залишається не зовсім зрозумілим, які саме правоохоронні органи займатимуться розслідуванням таких порушень і чи не залишаться нові норми «мертвими».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини