Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЦІННІ ПАПЕРИ

30 жовтня 2015, 09:02
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 12-00026/80589 Нацбанк роз'яснив положення постанови від 26 жовтня 2015 року № 732 «Про схвалення деяких розпорядчих актів Національного банку України».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Цією постановою схвалені розпорядчі акти НБУ, що набирають чинності з 1 грудня 2015 року, щодо визначення справедливої вартості цінних паперів, які перебувають у власності Нацбанку або приймаються ним як забезпечення виконання зобов'язань.

Схвалені акти містять також методику розрахунку коригуючих коефіцієнтів для цінних паперів, які прийматимуться Нацбанком як забезпечення виконання зобов'язань відповідно до постанови НБУ від 17 вересня 2015 року № 615 «Про затвердження Положення про застосування Національним банком України стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи».

З 1 грудня 2015 року Національний банк почне щодня розміщувати на сторінці свого офіційного інтернет-представництва інформацію про справедливу вартість цінних паперів, які приймаються НБУ як забезпечення виконання зобов'язань, і коригуючі коефіцієнти для них відповідно до постанови № 615 і постанови № 732. Крім того, Національний банк публікуватиме на своєму офіційному сайті та на інших інформаційних ресурсах криві бескупонної дохідності, побудовані для оцінки облігацій внутрішньої держпозики із застосуванням параметричної моделі Нельсона-Сігела.

ПРОТЕ:

Таким чином, у банків є приблизно місяць на підготовку до новацій НБУ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини