Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІЖНАРОДНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

19 жовтня 2015, 09:01
151
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

16 жовтня набрав чинності наказ Мінінфраструктури від 11 вересня 2015 року № 363 про внесення змін до Порядку оформлення і видачі дозволів на поїздку по територіях іноземних держав при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні, їх обміну та обліку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Встановлено, що автомобільний перевізник забезпечується дозволами, передбаченими законами та міжнародними договорами України з питань міжнародних перевезень, необхідними йому тільки для конкретної поїздки, за наявності залишку дозволів і за умови пред'явлення в пункті видачі дозволів усіх отриманих раніше дозволів на автомобільний транспортний засіб.

У разі порожнього подання транспортного засобу на завантаження до країни відправлення уповноважена особа подає заявку на виконання цього перевезення в довільній формі.
Під час оформлення та видачі дозволів на перевезення пасажирів або вантажів відповідних видів і країни на автомобільний транспортний засіб автомобільний перевізник повертає раніше отримані дозволи на цей автомобільний транспортний засіб з урахуванням випадків оформлення та видачі кількох дозволів одного виду та країни, якщо маршрут і порядок їх використання на території іноземної держави упродовж одного конкретного перевезення вимагає їх наявності.

Виключено пункт про встановлення Мінінфраструктури резерву до 2% загальної квоти дозволів для забезпечення виконання перевезень вантажів, важливих для економіки України.

ПРОТЕ:

Також змінено норми, які регулюють роботу Комісії з розгляду питань, пов'язаних із оформленням, видачею, обліком та аналізом ефективності використання дозволів на поїздку по територіях іноземних держав. Зокрема, встановлено, що вона створюється в складі не менше 10 членів (раніше - не менше 5).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини