Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СПЛАТА СУДОВОГО ЗБОРУ

12 жовтня 2015, 09:03
180
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Пленум Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ постановою від 25 вересня 2015 року № 10 змінив постанову про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Встановлено, що у разі якщо позов немайнового характеру подається одночасно декількома позивачами до одного або декількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, встановлених за подання позову немайнового характеру.

Якщо позовну заяву судом залишено без розгляду, а позивач знову звернувся до суду з таким же позовом, то судовий збір сплачується на загальних підставах.

Крім того, роз'яснюється, як суд перевіряє зарахування збору до спеціального фонду державного бюджету. Оскільки законодавством не встановлено певний порядок проставляння на розрахункових документах на переказ коштів відмітки про приймання судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України, суди зобов'язані самостійно отримувати таку інформацію в Державній казначейській службі України.

ПРОТЕ:

На практиці вимога про встановлення факту зарахування коштів до бюджету раніше дуже псувала життя позивачам, оскільки суди зобов'язували відповідачів надавати їм докази.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини