Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМНІСТІЯ УЧАСНИКІВ АТО

9 жовтня 2015, 09:02
245
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У парламенті під № 3249 зареєстровано проект Закону про амністію захисників Вітчизни у 2015 році.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується звільнити від кримінального покарання (за здійснення окремих кримінальних правопорушень до дня набрання чинності цього Закону) в порядку та на умовах, визначених цим Законом, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, при здійсненні кримінального провадження щодо яких встановлено факт їх безпосередньої участі в АТО, забезпечення її проведення, які знаходилися безпосередньо в районах АТО в період її проведення.

Проект передбачає звільнення від покарання у вигляді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, осіб, які засуджені за:

- умисні злочини, що не є тяжкими або особливо тяжкими;
- злочини, вчинені з необережності, які не є особливо тяжкими;
- носіння, зберігання, придбання, передачу або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольного мисливського), бойових запасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК).

ПРОТЕ:

Звільнення передбачається як у випадках, коли здійснення передувало відправлення в зону АТО, так і у випадкам, коли злочин скоєно після повернення із зони АТО.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини