Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ

9 жовтня 2015, 09:05
211
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС нагадує, що згідно зі ст. 1. Закону № 185/94-ВР «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» виручка резидентів в іноземній валюті підлягає зарахуванню на їх валютні рахунки в уповноважених банках у терміни виплати заборгованостей, вказані в контрактах, але не пізніше 180 календарних днів з дати митного оформлення (виписки вивізної вантажної митної декларації) продукції, яка експортується, а у разі експорту робіт (послуг), прав інтелектуальної власності - з моменту підписання акта або іншого документа, що засвідчує виконання робіт, надання послуг, експорт прав інтелектуальної власності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Перевищення зазначеного терміну вимагає висновку центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері економічного розвитку.

Імпортні операції резидентів, які здійснюються на умовах відстрочення постачання, у разі коли таке відстрочення перевищує 180 календарних днів з моменту здійснення авансового платежу або виставляння векселя на користь постачальника продукції (робіт, послуг), яка імпортується, потребують висновку центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері економічного розвитку (ст. 2 Закону № 185).

У той же час, згідно зі змінами, внесеними Законом № 5480-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок» до Закону № 185, Нацбанк має право вводити на строк до 6 місяців інші терміни розрахунків, ніж ті, що визначені ч. 1 ст. 1 і ст. 2 Закону № 185.

Зокрема, п. 1 постанови НБУ від 3 вересня 2015 року № 581 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» встановлено, що розрахунки за операціями експорту та імпорту товарів, передбачені у ст.ст. 1, 2 Закону № 185, здійснюються в строк, що не перевищує 90 календарних днів.

Постанова набрала чинності з 4 вересня 2015 року і діє до 4 грудня 2015 року включно.

ПРОТЕ:

Починаючи з 4 вересня 2015 року на період до 3 місяців розрахунки за операціями експорту та імпорту товарів (робіт, послуг), передбачені у ст. ст. 1, 2 Закону № 185, здійснюються в строк, що не перевищує 90 календарних днів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини