Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ УКРАЇНА - ЄС

5 жовтня 2015, 08:35
218
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада України повинна прийняти 11 законів, необхідних для введення безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом до 20 жовтня 2015 року. Про це під час конференції на тему «Безвізовий режим Україна - ЄС: чи є світло у кінці тунелю?» заявила заступник Міністра Кабінету Міністрів - директор урядового офісу з питань євроінтеграції Наталія Гнидюк.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«До парламенту передано перелік законопроектів, які вважаються невідкладними і подані на розгляд Верховної Ради з позначкою, що вони йдуть у рамках безвізового режиму. Ми сподіваємось, що з 6 жовтня ці законопроекти будуть розглянуті»,- заявила Гнидюк.

На думку заступника Міністра, це передусім два законопроекти, що стосуються питання створення національного агентства з питань управління активами. Крім того, серед головних завдань - боротьба з корупцією й організованою злочинністю, зокрема запуск антикорупційного бюро і державного бюро розслідувань.

Зараз у європейців є декілька причин для побоювань з приводу скасування візового режиму. У першу чергу, це питання, пов'язані з міграційними ризиками та можливими проблемами з безпекою, що йдуть від нашої держави. Не менш важливу роль в рішенні Європейського союзу щодо надання Україні безвізового режиму може відіграти ситуація на Донбасі. Комплексний звіт восьмої місії ЄС щодо виконання Україною плану дій з введення безвізового режиму має бути підготовлений до 15 грудня.

ПРОТЕ:

Технічна готовність України ще не гарантує миттєвого надання державі безвізового режиму. Процес може затягнутися після схвальних рекомендацій Єврокомісії, коли ратифікувати скасування віз для українців повинна низка законодавчих органів ЄС.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини