Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АЛКОГОЛЬНІ НАПОЇ

1 жовтня 2015, 09:03
185
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінекономрозвитку розповіло, що Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» (який набрав чинності 20 вересня) встановлено непоширення дії Декрету Кабміну від 10.05.93 № 46-93 «Про стандартизацію і сертифікацію» на продукцію, яка є харчовим продуктом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Отже, алкогольні напої більше не підлягають обов'язковій сертифікації, що необхідно враховувати у тому числі і при митному оформленні.

У зв'язку з цим Мінекономрозвитку розробило проект наказу, яким передбачено виключення алкогольних напоїв з Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні. Також буде визнано таким, що втратив чинність, наказ Держкомітету зі стандартизації від 13.09.96 № 379 «Про затвердження Правил обов'язкової сертифікації алкогольних напоїв». Нині проект наказу проходить процедуру погодження в заінтересованих центральних органах виконавчої влади.

ПРОТЕ:

Державні органи у черговий раз не встигли своєчасно прийняти всі необхідні документи, незважаючи на те що у них був цілий рік для цього.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини