Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЛІКВІДНІСТЬ БАНКІВ

23 вересня 2015, 09:02
240
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк затвердив Положення про застосування Національним банком України стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нацбанк використовує стандартні інструменти регулювання ліквідності банківської системи для виконання цілей і завдань, визначених законодавством України та Основними принципами грошово-кредитної політики, залежно від ситуації на грошово-кредитному ринку.

Нацбанк здійснює регулювання ліквідності банківської системи у рамках визначених монетарних параметрів і в обсягах, які потрібні для їхнього збалансування й управління грошово-кредитним ринком, шляхом застосування таких стандартних інструментів:

- операції з рефінансування (кредити овернайт, кредити рефінансування);

- операції прямого репо;

- операції з власними борговими зобов'язаннями;

- операції з державними облігаціями України.

Нацбанк встановлює для банків однакові умови регулювання їхньої ліквідності та здійснює підтримку ліквідності банків, які не визнані такими, що проводять ризикову діяльність, що загрожує інтересам вкладників або інших кредиторів банку, і не віднесені до категорії проблемних або неплатоспроможних.

ПРОТЕ:

Положення набирає чинності з 1 грудня 2015 року. З цієї ж дати втратить чинність попереднє Положення про регулювання Національним банком України ліквідності банків України, затверджене Нацбанком 30 квітня 2009 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини