Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВІ ПЕРЕВІРКИ

21 вересня 2015, 09:01
181
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Державній фіскальній службі України розповіли, що вже більше ніж півтора місяці проходить реструктуризація ДФС і план реструктуризації передбачає декілька етапів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, у серпні Міністерством фінансів було затверджено нову структуру центрального апарату ДФС, сформовану відповідно до рекомендацій МВФ. Документом передбачено переформатування структури фіскальної служби за функціональними напрямами, що оптимізує, підвищить ефективність роботи ДФС і дозволить скоротити штат.

Другий етап реформування стосується кадрового складу ДФС - штатний розклад зараз знаходиться на підписі у Міністерстві фінансів. Після його затвердження (очікується наступного тижня) ДФС почне реалізацію проекту з повного оновлення кадрового складу центрального апарату. Кожна штатна одиниця повинна буде пройти тестування для переходу до нової структури. Якщо за результатами тестування працівники не відповідатимуть вимогам, на вакантні посади проводитиметься відбір серед претендентів ззовні.

Також у Міністерстві фінансів знаходиться постанова, після підписання якої повинна розпочатися реструктуризація територіальних органів ДФС. Згідно з цим нормативним актом кількість державних податкових інспекцій зменшується з 311 до 161, що значно знижує бюрократичні перешкоди в обслуговуванні платників податків, зазначили в ДФС.


На наступному етапі планується ще більше скорочення територіальних одиниць для повного усунення навантаження на платників податків і перехід до сервісного характеру взаємодії з платниками.

ПРОТЕ:

Цікаво, що керівництво ДФС ставить кількість перевірок у пряму залежність від кількості структурних підрозділів ДФС. Але при цьому обходиться мовчанням такий момент, як донарахування за підсумками камеральных перевірок, які не вимагають залучення такої значної кількості співробітників.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини