Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВІ КОНСУЛЬТАЦІЇ

18 вересня 2015, 09:00
311
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС роз'яснила новий порядок надання податкових консультацій.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законом від 17 липня 2015 року № 655-VIII з 1 вересня було внесено зміни до порядку надання податкових консультацій.

Тепер консультації, окрім узагальнювальних, надаються:

- в усній формі - контролюючими органами (тобто будь-якими місцевими органами ДФС);

- у письмовій або електронній формі - контролюючими органами в АР Крим, Києва та Севастополя, областях, міжрегіональними територіальними органами, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику (тобто безпосередньо ДФС).

Консультації в письмовій або електронній формі підлягають обов'язковому розміщенню на сайті контролюючого органу, який їх надав, протягом 10 календарних днів після дня надання таких консультацій без зазначення найменування (ПІБ) платника податків та його податкової адреси.

Періодичне узагальнення податкових консультацій, що стосуються значної кількості платників податків або значної суми податкових зобов'язань, проводить Мінфін і затверджує наказом узагальнювальні податкові консультації. Ці консультації підлягають оприлюдненню, у тому числі й на офіційному веб-сайті Мінфіну, протягом 5 календарних днів.

Крім того, платник податків має право оскаржити в суді як надану йому індивідуальну податкову консультацію, викладену в письмовій або електронній формі, так і наказ про затвердження узагальнювальної податкової консультації, які, на думку такого платника податків, суперечать нормам або змісту відповідного податку або збору.

ПРОТЕ:

Скасування судом наказу про затвердження узагальнювальної податкової консультації або індивідуальної податкової консультації є підставою для надання нової податкової консультації з урахуванням висновків суду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини