Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОРЕНДНЕ ЖИТЛО

16 вересня 2015, 09:05
239
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінрегіон оприлюднив для громадського обговорення проект Закону «Про орендне житло».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом передбачається можливість будівництва орендних будинків державної, комунальної та приватної форм власності.
Держава планує надавати забудовникам пільги на час будівництва та експлуатації житла, але натомість має намір регулювати політику ціноутворення. Так, розмір плати за користування орендним житлом, яке має аналогічні характеристики (розмір житлової та загальної площі, кількість кімнат тощо) і розміщено в одному орендному будинку, не може відрізнятися більше ніж на 20%.
Зарегульовано й питання здачі житла в оренду: власник/управитель орендного будинку розміщує в місцевих друкованих ЗМІ та на своєму офіційному сайті оголошення про намір передати орендне житло в найм (оренду), зазначає характеристики приміщень, вартість оренди та адресу, за якою приймаються заяви щодо найму (оренди). У порядку черговості надходження заяв власник/управитель укладає із заявниками договори найму (оренди).
В орендному будинку можуть також бути розташовані нежитлові приміщення - в проекті регулюються умови їх оренди.
ПРОТЕ:

При такому високому рівні державного регулювання, найімовірніше, для приватних інвесторів будівництво орендних будинків буде не настільки цікаве. У будь-якому разі при здачі в оренду звичайного житла держава точно не диктуватиме ставки орендної плати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини