Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОБІЛІЗОВАНІ ПРАЦІВНИКИ

7 вересня 2015, 09:03
268
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінсоцполітики у листі № 802/13/84-15 роз'яснило нюанси обчислення середньої зарплати для оплати часу відпусток мобілізованого працівника, який знову приступив до роботи.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Обчислення середньої зарплати для нарахування виплат за час відпусток здійснюється згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати (далі - Порядок).

Виплати, які враховуються при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу відпусток, встановлено п. 3 Порядку. До таких виплат відносяться: основна зарплата (тарифна ставка, оклад), доплати і надбавки, премії, які мають постійний характер, винагорода за вислугу років та за підсумками роботи за рік, індексація і виплати за час, протягом якого працівнику зберігається середній заробіток, у т. ч. час, коли працівники проходять військову службу за призовом під час мобілізації.

Згідно з п. 7 Порядку нарахування виплат за час відпусток здійснюється шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців на відповідну кількість календарних днів року (за винятком святкових і неробочих днів, встановлених законодавством). Отриманий результат множиться на кількість календарних днів відпустки.

ПРОТЕ:

Таким чином, мобілізовані працівники повинні отримувати суму відпускних виходячи з нарахованого їм за час служби середнього заробітку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини