Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРО СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ

4 вересня 2015, 09:04
294
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінфін наказом від 04.08.2015 р. № 694 вніс зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України і за кордон.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

З Інструкції виключено положення щодо реєстрації підприємством особи, яка вибуває у відрядження, в спеціальному журналі.

Також змінено норми щодо відшкодування витрат при службових відрядженнях, а саме:

  • якщо дата на транспортному квитку не співпадає з датою прибуття працівника з відрядження згідно з наказом про відрядження, з дозволу керівника підприємства береться до уваги затримка у відрядженні на вихідні або святкові та неробочі дні у разі, якщо термін перебування працівника поза місцем його постійної роботи не перевищуватиме терміну відрядження, передбаченого постановою КМУ від 02.02.2011 р. № 98. За ці дні працівнику не відшкодовуються добові витрати, витрати на наймання житла та інші витрати (окрім витрат на проїзд з місця відрядження до місця постійної роботи);

  • керівники підприємств (окрім міністрів та керівників інших центральних органів виконавчої влади) особисто вирішують питання відшкодування своїх витрат на наймання житла, які перевищують граничні суми, затверджені постановою КМУ від 02.02.2011 р. № 98, на проїзд у м'якому вагоні, суднами морського та річкового транспорту, повітряним транспортом ха квитками 1-го класу і бізнес-класу, а також витрат на перевезення багажу понад вагу, вартість перевезення якого входить у вартість квитка. Дозволи міністрам та керівникам інших центральних органів виконавчої влади на відшкодування зазначених витрат надаються Першим віце-прем'єр-міністром, а також віце-прем'єр-міністрами згідно з розподілом функціональних повноважень.

ПРОТЕ:

Для недержавних підприємств ця Інструкція не обов'язкова, але якщо вона використовується як база для розробки внутрішніх документів, то, можливо, слід внести відповідні зміни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини