Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНФОРМАЦІЙНА ВЗАЄМОДІЯ

3 вересня 2015, 09:02
357
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Наказом Міністерства юстиції № 1493/5 та рішенням НКЦПФР від 13 серпня 2015 року № 1272 затверджено Порядок інформаційної взаємодії між Єдиним держреєстром юросіб та фізосіб-підприємців та інформаційною системою НКЦПФР, обміну документами в електронній формі.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Інформаційна взаємодія здійснюється на центральному рівні в електронному вигляді телекомунікаційними каналами зв'язку з використанням електронного цифрового підпису.

При здійсненні інформаційної взаємодії задіяно інформаційні системи:

- Міністерства юстиції - Єдиний державний реєстр;

- Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку - Держреєстр випусків цінних паперів.

Технічна підтримка інформаційної взаємодії забезпечується технічним адміністратором Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців і Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Для захисту інформації застосовують засоби криптографічного захисту інформації, що мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері криптографічного захисту інформації.

Інформаційна взаємодія здійснюється безкоштовно.

Структура, формат даних, які містять відомості та документи, які передаються і приймаються, процедури взаємодії інформаційних систем та зміни до них, особи, відповідальні за організацію та виконання інформаційної взаємодії, визначаються Мін'юстом і НКЦПФР.

Технічний адміністратор Єдиного держреєстру та Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку забезпечують своєчасну передачу та приймання відомостей і документів.

Встановлено, що до введення обміну документами в електронній формі відповідно до Порядку такий обмін відбуватиметься у паперовій формі.

ПРОТЕ:

Діяти нові норм будуть лише з 1 січня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини