Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ

1 вересня 2015, 09:01
210
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін вносить до парламенту законопроект про збільшення соціальних стандартів, заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Глава уряду нагадав, що чинне законодавство передбачало зростання мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму з 1 грудня, але знайдено фінансовий ресурс (близько 10 мільярдів гривень) для підвищення вже з 1 вересня.

Законопроект передбачає збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українських громадян, у тому числі близько 3 мільйонів працівників бюджетної сфери, розповів Прем'єр. За його словами, учитель без категорії отримає додатково 470 гривень, учитель вищої категорії - 605 гривень; сімейний лікар додатково отримуватиме 453 гривні, а медсестра - 304 гривні; працівники соціальної сфери додатково отримуватимуть також 304 гривні, а працівники культури, наприклад, бібліотекар, - 348 гривень.

Українські студенти отримають підвищення стипендій - студенти вищих навчальних закладів І та ІІ категорії будуть додатково одержувати 112 гривень, а студенти, які вчаться в навчальних закладах III-IV категорії, - 95 гривень.

Глава уряду також повідомив, що самотні матері після підвищення в цілому отримуватимуть від 350 до 727 гривень.

Підвищення пенсій стосуватиметься 7,5 мільйонів українських пенсіонерів - мінімальна пенсія становитиме 1074 гривні, зазначив Арсеній Яценюк.

Люди з особливими потребами додатково отримають від 100 до 200 гривень.


Мінімальна заробітна плата, яка сьогодні в країні становить 1218 гривень, з 1 вересня цього року становитиме 1378 гривень.


Це означає, що заробітна плата повинна підвищитися не лише у бюджетній сфері, підкреслив А. Яценюк, усі підприємства всіх форм власності повинні підняти заробітну плату для своїх працівників.

ПРОТЕ:

Деякі з озвучених ініціатив вимагають прийняття окремих законів, які поки не існують навіть у вигляді законопроектів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини