Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВИЙ БОРГ

27 серпня 2015, 09:04
170
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба запропонувала компаніям, найбільшим боржникам перед держбюджетом, подати варіанти погашення заборгованості з податків, повідомив глава ДФС Роман Насіров.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У ДФС пройшла зустріч з представниками компаній, що мають сукупний борг перед бюджетом зі сплати податків на 20 млрд грн. «Запропонували компаніям подати фінплани з виплати заборгованості перед бюджетом. Після аналізу розглядатимемо кожен кейс окремо з метою напрацювання шляхів виходу підприємства з кризової ситуації щодо несплати податків», - зазначив глава відомства.

Раніше Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Насірову вжити невідкладних заходів щодо погашення податкової заборгованості перед бюджетом.

На думку Прем'єра, реструктуризація компаніям заборгованості зі сплати податку можлива тільки при виконанні компаніями деяких умов: «За умови сплати 36% річних з реструктуризованого податкового боргу за чітким графіком погашення платежів та з обов'язковим накладенням податкової застави на активи відповідного платника податків до моменту повного погашення боргів перед бюджетом».

ПРОТЕ:

Використання таких механізмів, як скасування санкцій та пробачення частини боргу, малоймовірно, оскільки це має на увазі внесення змін до законодавства. Швидше за все, боржникам пропонуватимуть розстрочку або відстрочення виплати боргу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини