Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ

25 серпня 2015, 09:05
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів України 19 серпня затвердив низку нормативно-правових актів, розроблених Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ з метою подальшої імплементації норм прийнятого в квітні поточного року Закону № 320-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства». Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, урядом підтримано проект розпорядження Кабміну, який повинен сприяти належному виконанню органами державного архітектурно-будівельного контролю своїх повноважень. Документом передбачається, що адміністративні послуги і надалі надаватимуться Держархбудінспекцією через центри надання адміністративних послуг, створені при КМДА, міськрадах (їх виконавчих органах) населених пунктів, що є адміністративними центрами областей.

Також підтримано проект постанови «Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду», яким передбачається:

- створення належних умов для реалізації положень вищезгаданого Закону та введення державного нагляду за дотриманням вимог законодавства органами державного архітектурно-будівельного контролю;

- захист прав та інтересів суб'єктів господарювання і громадян від неправомірних дій органів державного архітектурно-будівельного нагляду.

ПРОТЕ:

Таким чином, найближчим часом реально почне працювати двоступенева система органів архітектурно-будівельного контролю і нагляду, проти запровадження якої заперечувала низка фахівців.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини