Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМ

18 серпня 2015, 09:00
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна служба інтелектуальної власності України вважає необхідною активізацію діяльності Міжвідомчої робочої групи з питань легалізації комп'ютерних програм і впровадження на практиці висновків, сформованих за підсумками перевірок, проведених службою.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У рамках інвентаризації ПЗ, що проводиться в органах виконавчої влади, виявилися низка недоліків. Зокрема, було допущено помилки при визначенні найменувань та кількості програм, що використовуються. Крім того, не розглядалося питання про доцільність застосування тієї чи іншої програми.

Тому ДСІВ вважає необхідним провести державний аудит використання програмного забезпечення в органах виконавчої влади для визначення точної кількості та переліку неліцензійних програм. Цей аудит повинна проводити служба, і за результатами перевірок конкретного органу повинна складатися індивідуальна програма легалізації ПЗ, що погоджується з правовласниками та затверджується Міжвідомчою групою.

ПРОТЕ:

ДСІВ вважає, що в умовах недостатнього бюджетного фінансування з правовласниками необхідно домовлятися про спеціальні умови легалізації ПЗ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини